Aktiviteter

Informasjon om aktiviteter vinteren 2018

Kurs i Sjiraffspråk
WSO Oslo og Akershus inviterer til kurs i sjiraffspråk
onsdag 2. mai, torsdag 3. mai og onsdag 9. mai kl 17-20

Sted: WSO kontoret, Møllergata 12, 5. etasje

Kursholdere:

Sandra Schmid, som sitter i styret i IVK-Norge (ikkevoldskommunikasjon Norge) og jobber som renholdsleder i kommunen. Hun har jobbet med sjiraffspråket siden 2012.

Jan Sjøberg, som har jobbet med sjiraffspråket siden 1997 og er psykolog.

Sjiraffspråk innebærer først og fremst en personlig utviklingsprosess, der ivaretakelsen av relasjoner og god kommunikasjon er sentralt. Det egner seg spesielt godt til konflikthåndtering. Det å kommunisere med sjiraffspråk, også kalt ikkevoldskommunikasjon, kan være nyttig i de fleste mellommenneskelige forhold.

Det vil bli gitt en innføring i sjiraffspråket, med undervisning som i tillegg til informasjon innebærer praktiske og erfaringsbaserte øvelser. Målet er at deltakerne får en forståelse av hva sjiraffspråket er og at de kan anvende det i mellommenneskelige settinger.

Tema som vil bli berørt i tillegg til innføring i grunnmodellen i sjiraffspråket: Hvordan uttrykke seg ærlig ut fra kontakt med egne følelser og behov, med tanke på å skape gode og trygge relasjoner? Hvordan møte andre som kommuniserer på en måte jeg oppfatter som vanskelig, negativ eller der det brukes maktspråk?

I den grad det blir tid til det vil også temaene konflikthåndtering, indre dialoger (hvordan kommuniserer jeg med meg selv) og empati/selvempati, bli berørt.

Påmelding til kontoret senest 25. april. Tlf. 22413590 man-ons-fre kl. 12-15 eller til post@wso.no

Kurset er finansiert av tilskudd fra Akershus Fylkeskommune.

.

Kreativt Gla´kurs fortsetter

Tirsdag 9. januar starter vårhalvårets kreative gla´kurs. Det blir holdt hver tirsdag kl 13.00 til 17.00  i WSO´s lokaler og går fortløpende hele vinteren. Kursleder er Pandora Holmlund.

Vi vil utforske oss selv, farger og former i blant annet akvarell, vannfarger, akryl, blyanter og Rembrandts Pastellkritt til blant annet musikk og guidet meditasjon. Ingen forkunnskaper nødvendig og alle er velkomne. Sammen skaper vi et kurs som alle vil ha glede av!

Påmelding nødvendig på grunn av plass, så «først til mølla»….

Påmelding til post@wso.no eller sms til  901 44 038

 

Kurs med Aslak Syse i norsk helselovverk mandag 29. januar.  Se egen invitasjon.

 

Temamøter

i samarbeid med Landsforeningen WSO – første onsdag i hver måned kl 17-19.

Onsdag 3. januar viste vi filmen «Bipolarized». Den blir vist på nytt under Amaliedagene 2018.

Neste temamøte er 7. februar. Da kommer forfatter Guro Skottene og snakker om sin nye bok «Nattens farger», en roman som handler om depresjon og psykiatri, skrevet med innsikt, varme og humor.

Onsdag 7. mars kommer Merete Nesset og snakker om Open Dialogue.

 

Åpent Hus

Vi fortsetter med Åpent Hus den tredje onsdag i hver måned kl 15-19.

Sosialt samvær og lett servering. Datoer for vinteren: 17. januar, 21. februar, 21. mars og 18. april

 

Hilsen styret i WSO Oslo og Akershus