Livsoppdraget til Inge de Ferry er å renvaske sannheten om psykosen – fra tusener av år med skitkasting. Hun står på scenen i Bærum Kulturhus, Store Sal, tirsdag 4. mars kl. 19.
Inge de Ferry og gjester – Lille Ugle er også med !
Humor – fortelling – sang – musikk
Først het hun Inger Emilie. Men fordi hun vil ha maskulin energi, tok hun navnet Inge Emil. På scenen heter hun Inge de Ferry.
Livsoppdraget hennes er å renvaske sannheten om psykosen – fra tusener av år med skitkasting. Jeg er en real vaskekjerring, sier Inge. Hun ble født i Bærum, rett ved en skog. Der kjente hun seg hjemme. Men ute i samfunnet følte hun seg hjemløs. Inge ble tidlig sikker på at noe var grunnleggende feil med kulturen hun var plantet inn i. Det var jo ikke noe ordentlig samfunn, snarere en splittelse. Livsoppgaven til Inge har vært å forstå seg selv i den sivilisasjonen hun er født inn i. I full tillit til den indre og den ytre naturen har hun funnet veien. — Jeg er et naturbarn og tilhører urbefolkningen, forklarer Inge de Ferry, men det gjør vi vel alle – i bunn og grunn?
Under seminaret til Mad in Norway i Litteraturhuset 29.november 2024, ga Magnus Slagsvold Støre (pusteterapeut) oss et godt begrep – følgefeil.
Inge Emil sier at da sannheten om psykosen ble satt til side, så kunne jorden okkuperes og kapitalismen bygges. Vår dypeste utrustning har vært stengt inne hele veien.
Tor-Johan Ekeland, professor emeritus i psykologi stilte spørsmålet: Kanskje er psykosen en evolusjonær rest – og at alle mennesker en gang har vært psykotiske?
Inge Emil sier også: Da psykosene frigjorde meg fra gradering og statusjag, kom jeg inn i enheten. For en befrielse, å bli likeverdig med andre mennesker. Legge av seg masken, være uten forsvar. Kjenne seg ett med alt og alle. Det ble klart for meg at jorden er fellesarven vår.
Men en gang holdt jeg på å dø. Jeg var besatt av urgammel kollektive traumatisering. Evig fortapelse etter jordelivet for syndige mennesker. Da tankefeilen dunstet bort, skjønte jeg at makthavere har skremt menneskene fra vettet gjennom hele historien.
Inge de Ferry kaller seg polfarer, siden hun går den svingende veien som kalles for bipolar. Det er ingen sykdom, sier hun, men en vei til bevissthet.
Hun forteller om de frigjørende psykosebildene, spiller og synger med fine gjester på scenen i Bærum Kulturhus, tirsdag 4.mars i den første vårmåneden. Billettene koster bare kr. 100.
Du kan bestille billetter til forestillingen på Bærum Kulturhus’ nettside her.