Lansering av boken «Om jeg hadde visst. Historien om et selvmord»

Grete JohnsenBlogg

Litteraturhuset, Oslo tirsdag 17. september 2019 kl 17-19

Arrangør: Abstrakt Forlag

Knut Erik Holm var midt i femtiårene, familiefar og utenrikssjef i NRK da en livskrise utviklet seg, og helsehjelpen sviktet. Hvordan kunne livet bli så vanskelig at han ikke lenger orket å leve?

Om jeg hadde visst … Historien om et selvmord er en personlig historie som er flettet sammen med faglige refleksjoner om selvmord. Målet er å fortelle om et selvmord på en slik måte at både pårørende til mennesker i selvmordsfare, helsepersonell og etterlatte ved selvmord får nyttig kunnskap.

Forfatter og litteraturviter Merete Morken Andersen samtaler med bokas forfattere Bjørg Aftret og Gudrun Dieserud

Bjørg Aftret er journalist og har jobbet i Dagbladet i 29 år, av disse 11 år i Magasinet. Hun har også vært journalist i Ny Tid og NTB. Aftret er utdannet ved Universitetet i Trondheim, Universitetet i Stavanger og Norsk Journalisthøgskole.

Gudrun Dieserud er psykologspesialist og forsker. Hun har siden tidlig på 1980-tallet jobbet med selvmordsforsøkere og etterlatte ved selvmord i Bærum kommune. Fra tidlig 90-tall har hun vært selvmordsforsker på Folkehelseinstituttet, samtidig med veilederfunksjon i Bærum. Etter fylte 70 er Dieserud tilbake i Bærum som leder av Selvmordsforebyggende team. Diseserud er også medforfatter på boken «Etter selvmordet – veien videre». Link til boken her: https://www.abstrakt.no/psykologi-og-psykiatri/etter-selvmordet-veien-videre-detail

Les mer om boken «Om jeg hadde visst … Historien om et selvmord» her: https://www.abstrakt.no/psykologi-og-psykiatri/om-jeg-hadde-visst-detail