Bedre helse uten bruk av psykofarmaka

Siv Helen RydheimAntipsykotika, Blogg, Forskning

En studie som nylig ble publisert i World Psychiatry, viser at det å ikke bruke psykofarmaka ved psykiske lidelser gir bedre helse.

Særlig vektreduksjon og generell helse, var de mest effektive resultatene for de som ikke brukte psykofarmaka.

Folk som er diagnostisert med de alvorligste psykiatriske diagnosene har høyere risiko for hjerte- og karsykdom og diabetes, pusteproblemer og luftveissykdommer, kroniske smerter og kortere levetid. Risikoen forverres ved lavere nivå av fysisk aktivitet, mer stillesittende adferd, matinntak, røyking og psykiatriske medikamenter som antipsykotika, stemningsstabiliserende og antidepressiva.

Originaltittel på Madinamerica:

More Effective For Health in Schizophrenia

February 8, 2019 By Bernalyn Ruiz

Lenke til saken:

https://www.madinamerica.com/2019/02/non-pharmacological-interventions-effective-health/

Relatert sak:

Inner compass
Inner Compass Initiative provides information, resources, tools, and connecting platforms ?to facilitate more informed choices regarding all things «mental health» and to support individuals and groups around the world who ?wish to leave, bypass, or build community beyond the mental health system. We are energized to make change happen and eager for you to join us. Your experiences, your story, and your voice matter— find out how you can get involved.

https://www.theinnercompass.org/